ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

NADIL FANTÁZIATÁBOROK

2019 JÚLIUS -

 

A TÁBORRÓL..

A három hét során két fantáziaország életét éljük: Naszin Nadil és Nadil Naenét. A táborozók és szeniorok az ország lakóit alkotják, a második naptól kezdve karakterben, ami lehet egy kovácstól kezdve, katonákon át, mágus, gyógyító, tünde nyomolvasó, álmodó, bányász, kereskedő, tényleg bármi, ami ebbe a fantázia-középkori világba beleillik. Kipróbálhatod milyen gonosznak lenni egy karakterben, vagy épp megmentheted a népet egy külső támadástól. Tanulhatsz belső intrikáról, ha a politika érdekel, de kereskedhetsz goblinokkal és megismerheted a szférákat áthidaló kapukat is a mágiában. A karakterek különböző öltözetekben, tárgyakkal felszerelve élnek együtt. Interakcióba lépnek egymással vagy az ország környékén élő népekkel, de itt történik meg az a csoda, amit nehéz leírni. A játéknak nincs végcélja vagy egy egyértelmű kimenetele, minden szereplő hatással van az eseményekre. Egy információ csepp, amit valaki kihall egy beszélgetésből befolyásolhatja egy ország életét. Háború törhet ki, kereskedő utak nyílhatnak meg, árulás, politikai intrika, szerelem, bájitalfőzés csaphat össze a mindennapok hullámaiban. Sokan előre készülnek kisebb-nagyobb játékokkal, egyedül vagy másokkal összefogva, vannak akik csak megfigyelnek, vannak, akik a táborban reagálnak az eseményekre. Nincs megszabott jó, vagy rossz, események és döntések vannak, amiket mi hozunk meg közösen. Vannak olyan "játékok", játékbeli események, amiket mi szeniorok készítünk a gyerekeknek, ám a legtöbb játékot a gyerekek hozzák magukkal, amiket belefűzünk egy nagy történetbe. A játék a saját történelmünk folytatása, vannak olyan szálak, amik elvarratlanok az előző évekből, vannak olyanok, amik csak most kerülnek be a történelembe és évek múlva lesz csak lezárásuk és vannak olyan események is, amik épp csak egy este erejéig tartanak.

 

A játék a nap 24 órájában történhet, de arra is van lehetőség, hogy valaki egy kicsit kilépjen és kipihenje az izgalmakat. Az ország lakói meg is halhatnak vagy elvándorolhatnak és egy kis idő elteltével egy másik karakter bőrébe bújva új szálat kezdhetnek. Így fonódik össze a sok-sok szál egy nagy, közös történetté. Természetesen ennek rengeteg finomságát és részletét nehéz bemutatni, ehhez ott kell lenni. Egy átlagos nap több részből is áll - reggel ébredünk kb. 9 magasságában, majd a reggeli rész után (reggeli torna, reggeli, rendrakás, stb) kezdődik igazán a játék: csoportos foglalkozások  történnek (a harcosok edzésre vagy kiképzésre mennek, a mágusoknak gyűlésük van, a nyomkeresők az erdőket járják, a kézművesek portékáikat készítik, stb.), vagy éppen van idő készülődni saját tervekre és játékokra. Ezután ebédelünk és sziesztázunk (csendes pihenő, hogy felkészüljünk a nap további részére), majd a délután során vagy együtt töltünk időt, vagy a csoportok dolgoznak együtt, vagy éppen egy hatalmas játékban veszünk részt, ahol mind a nyolcvanan karakterben létezünk. Ezek után letoljuk a fürdést és a vacsorát, majd együtt lemegyünk a tűzhöz, majd takarodózunk. A játék itt nem feltétlenül áll meg, rengeteg kisebb-nagyobb játék van, ami kifejezetten az éjszakára készült. Azért is írtam le a napirendet, hogy lássátok, hogy hogy telik egy átlagos nap, ám ez nem ennyire egyszerű, mint más táborokban. A vacsora, nem csak egy étkezés, amit együtt töltünk el, ott is történhetnek események, megérkezhetnek idegenek, vagy épp az uralkodó akkor vitatja meg az ország ügyeit a néppel. A táborban tényleg bármikor lehet játék, a nap 24 órájában, ez teljesen a gyerekeken múlik.

 

Naszin Nadilnak ez lesz a kilencedik, míg Nadil Naennek ez lesz az ötödik éve. A táborok egy hatalmas kertben fekszenek, kb. 100 méterre egymástól, a gyerekek szabadon átjárhatnak egymáshoz a nap során, és mi szeniorok pedig egy nagy csapat vagyunk,  akik koordináljuk a két tábor életét. A táborban összesen 60 gyerek van (30-30), akikre 18 felnőtt vigyáz minden pillanatban. A korosztály jelen pillanatban 10-18 évesek között van, a legnagyobb réteg a 12-15 évesek és a 16-18 évesek idén.

RÉSZLETEK

Tábor időpontja: 2019. Július (a tábor pontos részleteiről Januárban tudunk bővebben írni)

Tábor helyszíne: Sátai Turistaház, 3659 Sáta, Külterület 1. 

Ára: (még pontosítás alatt, részletekért kattints az "Árak" menüpontra)

A Nadil Fantáziatáborok az Ephebus Egyesület szervezésében kerülnek megrendezésre. 

LEUTAZÁS

 

A gyerekek közösen utaznak le busszal a táborba, felnőtt felügyelettel. (A hazaút a szokásos módon, egyénileg történik, amit a tábor ideje alatt szervezünk le közösen.)

 

A találkozó időpontja: 2019. július 

Helyszíne: Népliget, Autóbusz állomás

Kérünk mindenkit, hogy pontosan érkezzen, mert a busz kiállási ideje nagyon rövid és minden csomagot és utazót fel kell pakolnunk 15 perc alatt! A tábordíj tartalmazza az útiköltséget. 

 
 

KAPCSOLAT

Ha bármi kérdésed felmerülne a táborral kapcsolatban, amit a honlapon nem válaszoltunk meg, vagy csak érdeklődni szeretnél, ne habozz és írj nekünk egy e-mailt.

+3670 3231856

nadilfantaziataborok[kukac]gmail.com