ÁLTALÁNOS

INFORMÁCIÓK

2019 JÚLIUS

NADIL FANTÁZIATÁBOROK

A TÁBOR

A három hét során két fantáziaország életét éljük: Naszin Nadil és Nadil Naenét. A táborozók és szeniorok az ország lakóit alkotják, a második naptól kezdve karakterben, ami lehet egy kovácstól kezdve, katonákon át, mágus, gyógyító, tünde nyomolvasó, álmodó, bányász, kereskedő, tényleg bármi, ami ebbe a fantázia-középkori világba beleillik. Kipróbálhatod milyen gonosznak lenni egy karakterben, vagy épp megmentheted a népet egy külső támadástól. Tanulhatsz belső intrikáról, ha a politika érdekel, de kereskedhetsz goblinokkal és megismerheted a szférákat áthidaló kapukat is a mágiában. A karakterek különböző öltözetekben, tárgyakkal felszerelve élnek együtt. Interakcióba lépnek egymással vagy az ország környékén élő népekkel, de itt történik meg az a csoda, amit nehéz leírni. A játéknak nincs végcélja vagy egy egyértelmű kimenetele, minden szereplő hatással van az eseményekre. Egy információ csepp, amit valaki kihall egy beszélgetésből befolyásolhatja egy ország életét. Háború törhet ki, kereskedő utak nyílhatnak meg, árulás, politikai intrika, szerelem, bájitalfőzés csaphat össze a mindennapok hullámaiban. Sokan előre készülnek kisebb-nagyobb játékokkal, egyedül vagy másokkal összefogva, vannak akik csak megfigyelnek, vannak, akik a táborban reagálnak az eseményekre. Nincs megszabott jó, vagy rossz, események és döntések vannak, amiket mi hozunk meg közösen. Vannak olyan "játékok", játékbeli események, amiket mi szeniorok készítünk a gyerekeknek, ám a legtöbb játékot a gyerekek hozzák magukkal, amiket belefűzünk egy nagy történetbe. A játék a saját történelmünk folytatása, vannak olyan szálak, amik elvarratlanok az előző évekből, vannak olyanok, amik csak most kerülnek be a történelembe és évek múlva lesz csak lezárásuk és vannak olyan események is, amik épp csak egy este erejéig tartanak.

 

A játék a nap 24 órájában történhet, de arra is van lehetőség, hogy valaki egy kicsit kilépjen és kipihenje az izgalmakat. Az ország lakói meg is halhatnak vagy elvándorolhatnak és egy kis idő elteltével egy másik karakter bőrébe bújva új szálat kezdhetnek. Így fonódik össze a sok-sok szál egy nagy, közös történetté. Természetesen ennek rengeteg finomságát és részletét nehéz bemutatni, ehhez ott kell lenni. Egy átlagos nap több részből is áll - reggel ébredünk kb. 9 magasságában, majd a reggeli rész után (reggeli torna, reggeli, rendrakás, stb) kezdődik igazán a játék: csoportos foglalkozások  történnek (a harcosok edzésre vagy kiképzésre mennek, a mágusoknak gyűlésük van, a nyomkeresők az erdőket járják, a kézművesek portékáikat készítik, stb.), vagy éppen van idő készülődni saját tervekre és játékokra. Ezután ebédelünk és sziesztázunk (csendes pihenő, hogy felkészüljünk a nap további részére), majd a délután során vagy együtt töltünk időt, vagy a csoportok dolgoznak együtt, vagy éppen egy hatalmas játékban veszünk részt, ahol mind a nyolcvanan karakterben létezünk. Ezek után letoljuk a fürdést és a vacsorát, majd együtt lemegyünk a tűzhöz, majd takarodózunk. A játék itt nem feltétlenül áll meg, rengeteg kisebb-nagyobb játék van, ami kifejezetten az éjszakára készült. Azért is írtam le a napirendet, hogy lássátok, hogy hogy telik egy átlagos nap, ám ez nem ennyire egyszerű, mint más táborokban. A vacsora, nem csak egy étkezés, amit együtt töltünk el, ott is történhetnek események, megérkezhetnek idegenek, vagy épp az uralkodó akkor vitatja meg az ország ügyeit a néppel. A táborban tényleg bármikor lehet játék, a nap 24 órájában, ez teljesen a gyerekeken múlik.

 

Naszin Nadilnak ez lesz a kilencedik, míg Nadil Naennek ez lesz az ötödik éve. A táborok egy hatalmas kertben fekszenek, kb. 100 méterre egymástól, a gyerekek szabadon átjárhatnak egymáshoz a nap során, és mi szeniorok pedig egy nagy csapat vagyunk,  akik koordináljuk a két tábor életét. A táborban összesen 60 gyerek van (30-30), akikre 18 felnőtt vigyáz minden pillanatban. A korosztály jelen pillanatban 10-18 évesek között van, a legnagyobb réteg a 12-15 évesek és a 16-18 évesek idén.

 

ÁRAK

Alapcsomag

(Még szervezés alatt)

Bankszámla: 16200106 - 00232247

Bank: Magnet Bank

Törpe csomag - (Még szervezés alatt) - A törpe csomag a tábor alapdíját jelképezi. Ebben a csomagban belefoglaltuk a táborba leutazás díját, a szállást, a programokat, kellékeket, napi háromszori étkezést, kellékeket, fizetéseket és a tábor szervezésével járó díjakat.

Óriás csomag - (Még szervezés alatt) - Az óriás csomaban küldünk nektek hetente egyszer egy személyre szabott levelet. Ebben benne lesznek az aktuális történetek/események a táborlakótokkal kapcsolatban. A tábor végén pedig küldünk nektek személyre szabott fényképet.

Unikornis csomag - (Még szervezés alatt) - Az unikornis csomagban nem csak heti egy személyre szabott levelet küldünk, hanem egy őrületes, egyedi Nadilos pólót is. 

(Természetesen ezek csupán jelképes ajándékok, amikkel szeretnénk a hálánkat és köszönetünket kifejezni.)

Az elmúlt hat évben a tábor non-profit alapon, önkéntes munkával szerveződött, szerelemből és lelkesedésből. Annak érdekében, hogy ez így maradhasson és további képzéseket és fejlesztéseket tarthassunk szükségünk van a segítségetekre. Amennyiben támogatni szeretnéd a tábort és a működésünket, hogy még több programot, kelléket és felszerelést tudjunk biztosítani, itt van a tökéletes lehetőség.

Három csomagot készítettünk, különböző szinteken, attól függően, hogy mennyivel szeretnél hozzájárulni a táborunk működéséhez. Az óriás és unikornis csomagokból beérkező összegek a tábor fenntartását és fejlesztését segítik. Ha kiválasztottad a csomagot, az utaláskor írd be a tranzakció azonosítóhoz a gyermeked és a csomag nevét, hogy megköszönhessük a segítséged.

Mindegyik csomagba beletartozik a leutazás (közösen, busszal), napi háromszori bőséges elemózsia, szállás, foglalkozások és kellékek (lásd a Törpe csomag leírását).

Előre is köszönünk minden segítséget és adományt!

JELENTKEZÉS

Korhatár

Alsó korhatár: A gyerekeknek be kell tölteniük a 10. életévüket a tábor első napjáig

Felső korhatár: A gyerekek nem lehetnek 19 évesek a tábor 1. napján.

Helyfoglalás

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel 2016-ban várólistát indítottunk mindazoknak, akik első körben nem fértek be a táborunkba. Annak érdekében, hogy minél hamarabb visszajelezhessünk nekik, tudnunk kell a pontos létszámot. Ennek okán a jelentkezésetek akkor válik véglegessé, ha befizettétek az előleget 2019. Április 1-ig. Ez minden jelentkezésre vonatkozik.

A 2019-es évre Január 1-én nyílnak meg a jelentkezések! 

Kérjük, olvassátok át a részleteket (ár, helyszín, időpont, feltételek, stb.) mielőtt kitöltenétek a jelentkezési lapot, hogy minden információval tisztában legyetek. A jelentkezési lap kitöltése nem jelenti, hogy automatikusan helyet biztosítotok a gyermeke(i)tek számára, az akkor válik véglegessé, ha megkaptátok a személyes visszaigazoló emailt és befizettétek a tábori díj előlegét (20.000 Ft). 

(A szabad helyeinket első körben a már aktív táborozóinknak tartjuk fenn, az új jelentkezések pedig a várólistára kerülnek.  Amennyiben felszabadul egy hely, érkezési sorrendben a várólistáról hívunk be új jelentkezőket.) 

Január elsejétől, 20.000 Ft befizetésével

Részletfizetései lehetőség: van

(Az utolsó részletet a tábor kezdetéig kell befizetni)

 

Befizetési határidő: 2019.04.01. 
(Eddig várjuk az előlegek befizetését)

 

(Az április 15-e után a tábori díj teljes összegét nem áll módunkban vissszatéríteni.)

FELTÉTELEK

Jelentkezési és tábori feltételek

 

Annak érdekében, hogy a táborunk a lehető legbiztonságosabb, legélvezetesebb és leghatékonyabb lehessen a gyerekek és a szeniorok számára az alábbi működési feltételekkel dolgozunk. Ezek a feltételek  az új jelentkezőkre és a régi táborozóinkra is egyaránt vonatkoznak.

Korhatár 

Alsó korhatár: A tábor első napján betöltött 10. életév

Felső korhatár: A tábor első napján még 18. életév

Kommunikáció

A tábor ideje alatt és a táborok közötti időben elsősorban emailben tartjuk a kapcsolatot a szülőkkel és rokonokkal. Természetesen ezalól kivételt képeznek a sürgős vagy vészhelyzetek. Az emailekre általában 48 órán belül válaszolunk, amennyiben erre nem kerülne sor, nyugodtan küldjetek emlékeztetőt róla. 

Kérünk titeket, hogy az átláthatóság érdekében ne privát Facebook üzenetben írjatok nekünk, hanem emailben (ezt a szeniorok magánélete és biztonsága érdekében kérjük).

A tábor ideje alatt limitált internet elérhetőségünk van, így az emailekre lassabban tudunk válaszolni, de minden évben rendszeresen informálunk titeket az eseményekről és ha sürgős esetről van szó (kórházi látogatás, betegség, stb.) természetesen telefonon értesítünk titeket. Az év további részében elsősorban hétfőtől péntekig válaszolunk az emailekre reggel 10 és délután 6 között.

Általános feltételek - részletek - 2018

Szabad helyek: A szabad helyeinket elsősorban a régi táborozóink részére tartjuk fent. Amennyiben ők április 1-ig nem adják le a  kitöltött jelentkezési lapot és fizetik be a tábordíj első részletét (20.000 Ft), a fennmaradó szabad helyeket a várólistáról töltjük fel, időrendi sorrendben. 

Jelentkezés: A jelentkezés első lépése a kitöltött jelentkezési lap, melyet megtaláltok a Jelentkezés menü pontban. A jelentkezési lap kitöltése nem jelenti az azonnali felvételt a táborunkba, csupán adatfelvételként szolgál. A jelentkezés akkor lesz végleges, ha a konfirmáció írásban megtörténik és az írásban igényelt tábordíj első összege befizetésre került.

A tábor ideje július 8 - 28-ig tart (21 nap, 20 éjszaka). A gyerekek együtt érkeznek a táborba, szeniori kísérettel, hazafele pedig mindenki saját felelősségére viheti el gyermekét, vagy utazhat más szülővel haza. A gyerekek egy turnusban, a három hét egészében részt vesznek a táborban, ezalól csak akkor teszünk kívételt, ha betegség vagy más megoldhatatlan indokkal nem tudna időben érkezni (pl. német vagy osztrák oktatási rendszer).

A tábor és a résztvevők biztonsága érdekében abban az esetben utasítunk vissza jelentkezést, amennyiben úgy látjuk, hogy a táborozó potenciális veszélyt jelenthet másokra vagy önmagára, illetve, ha úgy ítéljük meg, hogy a tábor negatív hatással lehet a gyermek fejlődésére. A táborunkban két praktizáló pszichológus dolgozik velünk együtt, hogy a lehető legbiztonságosabb élményt tudjuk nyújtani a gyermekek és a szenioritás részére.

Szeniorok 

A szeniorokról több információt EZEN a linken keresztül tudjátok elérni.

Díjak - 2018-ban

A tábor alapdíja 99.000 Ft, amely tartalmazza a napi háromszori bőséges elemózsiát, szállást, leutazást, kellékeket, elsősegély felszerelést, fizetéseket és szolgáltatásokat. Az alapdíjon túl két csomaggal tudtok minket támogatni: óriás csomag (105.000 Ft) és unikornis csomag (110.000 Ft), ezeket az összegeket mind a tábor fejleszétésbe, képzésekbe és extra költségekre fordítjuk. 

Befizetési határidő: A tábordíj első részletének befizetési határideje április 1-e (régi táborozóknak) és május 1. (új táborozóknak). Amennyiben az összeg nem kerül befizetésre, nem áll módunkban a táborozó helyét fenntartani. 

Lemondás: Amennyiben bármilyen indokkal lemondanátok a tábori jelentkezést, a befizetett előleget április 15-ig (régi táborozóknak) és május 15-ig (új táborozóknak) tudjuk visszafizetni. Az előlegen felüli összeget a megadott időpontok után nem áll módunkban visszafizetni, hisz ebbőlfedezzük a tábori költségeket, melyek a tábort megelőzően már kifizetésre kerülnek.

LEUTAZÁS

A gyerekek közösen utaznak le busszal a táborba, felnőtt felügyelettel. (A hazaút a szokásos módon, egyénileg történik, amit a tábor ideje alatt szervezünk le közösen.)

 

A találkozó időpontja: 2019. július 

Helyszíne: Népliget, Autóbusz állomás

Kérünk mindenkit, hogy pontosan érkezzen, mert a busz kiállási ideje nagyon rövid és minden csomagot és utazót fel kell pakolnunk 15 perc alatt! A tábordíj tartalmazza az útiköltséget. 

KAPCSOLAT

E-mail cím: nadilfantaziataborok [kukac] gmail.com

Telefonszám: 3670 3231856 (Janka), +3630 7527017 (Gyak)