RÉSZLETEK

bővebb információk

Sziasztok! 
Ez az oldal kifejezetten nektek szól, leendő, vagy már régi táborlakók szüleinek, akiknek még van megválaszolatlan kérdésük. 

Remélhetőleg itt mindent megtaláltok, ha mégsem, keressetek minket bizalommal!

A tábor, mint tudjátok három hetes, folyamatosan tart, megszakítás nélkül. Ez soknak tűnhet, de nem véletlenül van így. Három hét alatt hihetetlen közösség kovácsolódik össze, a gyerekek olyan önállóságra tesznek szert, amit otthon, vagy az iskolában csak évek alatt tudnának elérni, mert midig ott van valaki, aki megoldhat mindent helyettük. Itt csak mi vagyunk egymásnak, együtt vészeljük át a nehezebb napokat is, a hovágyat, fáradtságot, pont úgy, ahogy a millió örömöt és meglepetést is megosztjuk az első naptól az utolsóig. 

Orvosi ellátás van a faluban, a helyi háziorvossal rendszeres kapcsolatban vagyunk. Ózd húszpercnyi autóútra van, emellett van képzett elsősegélynyújtónk is a táborban.

Hőség: folyamatosan figyelünk arra, hogy a gyerekek  eleget igyanak, a kánikulában, hőriadóban fokozottan szemmel tartunk mindenkit, de ezen túl is naptej csomagolása javasolt. 

 

Kullancsok: nyáron rendszeres kullancsveszély van, de mi nem riadunk vissza ettől. Lehet tábor előtt már B-vitamin kúrát elkezdeni, vagy oltást kérni a háziorvostól. Mi mezei fokhagymára esküszünk, ezt is alkalmazzuk a táborban. 

A táborban napi háromszori bőséges elemózsiát adunk, plusz esténként kincstári csemegét. A gyümölcs - zöldség fogyasztásra egyre nagyobb figyelmet szentelünk, és célunk, hogy legalább napi szinten fogyasszanak belőle a gyerekek. 

 

Van mód vegetariánus étrendre, illetve mindenféle allergiában is segíteni tudunk, de előre tudnunk kell róla, hogy ennek tudatában szervezzünk. 

Mobiltelefon használata tilos a táborban! Azokat beszedjük és tábor végén visszaadjuk, telefonon velünk tudjátok tartani a kapcsolatot, illetve e-mailben is folyamatosan tájékoztatunk titeket az aktuális helyzetről. 

Zene lejátszó kütyüket (mp3/4 lejátszó, discman, walkman, stb) le lehet hozni, de itt is áll a szabály, hogy telefont nem lehet, még zene lejátszására sem használni. 

Az egyesületünk - amelynek szervezésében alakult a táborunk - non-profit, nem profitál a táboroztatással. Az összeg, amit befizettek, 100%-ig a tábori költségeket fedezi: táborhely, reggeli - ebéd - vacsora, gyógyszerek, kellékek, utazás, fejlesztés és fenntartás. 

 

Az Ephebus Kulturális Közhasznú Egyesület 2011-ben alakult, 2013-tól kezdve adó 1% felajánlásokat is tud fogadni, amiket rettentő hálával és örömmel fogadunk. 

Letölthető UV-védelem tanácsok

Kullancsveszély

Hőség elleni tanácsok

Promó videó

Naszin Nadil & Nadil Naen